Halk Oyunları Ekiplerinin Muhteşem Gösterisi 216

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyelerine Soma Belediyesi tarafından konser ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Belediye düğün salonundaki gösteri Soma halkından da büyük ilgi gördü. Salonun dolu olmasından dolayı Belediye Başkanı Hasan Ergene konseri seyircilerin arasında arka sıralarda izledi. Gecede ilk önce sahneyi Rıfat Dağdelen ve Anadolu Öğretmen Lisesi kız öğrencilerinden oluşan ekip mani okuyarak seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Sonrasında 13 Eylül İlköğretim Okulu halk oyunları grubunun gösterisi sunuldu. Daha sonra Linyit Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri yöremize has olan sağdıç oturması  yaptılar ve halk oyunları oynadılar. Daha sonra sunumu yapan Belediye Halk Oyunları hocası Ahmet Sis köylerden gelen misafirleri sırayla sahneye davet etti. İlk önce  Pirahmet Köyünden gelen grup Zeybek oyununu sergilediler. Daha sonra sahneyi Beyce köylülerinden oluşan grup aldı ve Soğukkuyu ve Ankara havalarını oynadılar. Kültür Bakanlığında birinci olan Darkale grubu Harmandalı oyunun oynadı. Sonrasında İstanbul Harbiyede birinci olan  Yağcıllı grubu nacakoğulları eski edremit oyununu segiledi. Son olarak Cenkyeri ekibinin Bergamasıyla halk oyunları gösterileri son buldu. Halk oyunları gösterilerinin ardından Soma Belediye Konservatuarı dinleyicilere mini bir konser verdi. Konserin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğretim üyelerinden oluşan ekip beş parçalık Türk Halk Müziği konseriyle seyircilere nostalji dolu bir gece yaşattılar.

Kurtuluş Gazetesi

Hafit UYAR